Welkom op de website van www.kaatsen.nlFrythermoYour DJ
Home  ∑  Nieuwsarchief  

   Menu
Home
Nieuwsarchief
Web Links
Spelregels
Parturen 2019
Gastenboek

   Websponsors
Middelsee schilders
Your-DJ
Laanstra en Roersma
Opel Deinum Franeker
Copy service
Van Smeden IJzerwaren en Gereedschappen
Bouwbedrijf Bruinsma
Nijholt

   Agenda
  Ma Di Wo Do Vr Za Zo
>         01 02 03
> 04 05 06 07 08 09 10
> 11 12 13 14 15 16 17
> 18 19 20 21 22 23 24
> 25 26 27 28      Agenda deze week:

Woensdag, februari 27
Evenement start om 09:30 Zaalkaatsen heren 55+Zoek agenda door op...Agenda van vandaag:

Geen events vandaag

Webalizer web stats

Brons bij het Llargues: Marrit Zeinstra stunt!
Gepost op Dinsdag 21 november @ 17:19:21
Afdrukbare Versie 
Algemeen nieuws 2017


In de spectuculaire kleine finale van het onderdeel Llargues wist de Friese ploeg beslag te leggen op het brons op dit wereldkampioenschap. Het was bijzonder op en langs de kaatsbaan van Pasto met bijna 3000 toeschouwers. (Foto: R. Miedema).


Tegen gastland Colombia kwam het aan op uithoudingsvermogen en vooral op ďrustig blijvenĒ. Na 3-1 achterstand en de wissel Kees van der Schoot ten koste van aanvoerder Hans Wassenaar leek het tij te keren voor de Friese ploeg.

Op 3-3 en 40-40, althans dat dachten de Nederlanders, werd de kaats gepasseerd en dus 4-3 voor de Friese kaatsers. Echter de schrijvende puntentellers gaven aan dat het verzilveren van de kaats de stand 3-3 40-40 betekende. Na een dik half uur discussie voeren trok Nederland aan het kortste eind en werd de wedstrijd hervat.

Sjoerd de Jong sloeg vervolgens de bal buiten het speelveld en dus 4-3 achter in plaats van voor. Toch toonde de ploeg van Marten Feenstra veerkracht want uiteindelijk werd het 5-5. Met geconsentreerd spel wist Nederland vervolgens het laatste eerst te pakken en dus de bronzen medaille. De ontlading was na de laatste slag groot bij het Nederlandse team

Marrit Zeinstra zorgt voor grote stunt!

De loting leek Marrit Zeinstra niet gezind met in de kwartfinale de nummer 1 van de wereld uit Spanje. Na verlies in de eerste set vocht de debutant zich fantastisch terug in de partij. De tweede set verrassenderwijs ging dan ook naar Zeinstra. In de 3e set gooide ze alle schroom van zich af en nam 6-1 voorsprong. Maar Giminez (Valencia), vooraf de grote favoriet op de wereldtitel bij de dames single, kwam sterk terug tot zes. Toen brak het spannende moment voor Marrit Zeinstra aan en met een prachtige passeerslag aan de linkerzijde van het veld verschalkte ze de Spaanse top favoriet. Door de winst speelt Zeinstra vrijdag in de halve finale.

Miranda Scheffer en Harmke Siegersma verloren in de kwart finales van Valenciaanse en Baskische tegenstanders. De dames dubbel (Harmke Siegersma en Marrit Zeinstra) plaatsten zich voor de halve finale.

Kees van der Schoot blinkt uit!

Bij het Wallball-toernooi van de heren was Kees van der Schoot de grote uitblinker. In de wedstrijd tegen Ecuador liet hij zien tot veel in staat te zijn. Hij kreeg prima steun van Tjisse Steenstra. Ecuador werd met 2-0 verslagen en Van der Schoot en Steenstra hebben nog alle kans om de kwart finale te bereiken. (Bron: R. Miedema).
 

Copyright © Acquisitie- en advertentiebureau Boppeslach 2002-2019
Alle rechten, waaronder het auteursrecht, zijn aan Acquisitie- en advertentiebureau Boppeslach voorbehouden.
Gehele of gedeeltelijke overname, plaatsing op andere sites, verveelvoudiging op welke andere wijze dan ook en/of commercieel gebruik van deze informatie is niet toegestaan, tenzij hiervoor uitdrukkelijk schriftelijke toestemming is verleend door Boppeslach of tenzij aan de onderstaande voorwaarden wordt voldaan. Het is, behoudens de terzake wettelijk verankerde rechten, niet toegestaan teksten of beeldmateriaal over te nemen
c.q. te publiceren zonder toestemming van Acquisitie- en advertentiebureau Boppeslach.

Nieuwsberichten, vragen en opmerkingen kunt u richten aan jbraaksma@planet.nl of telefoon 0517 - 39 68 20