Welkom op de website van www.kaatsen.nlFrythermoYour DJ
Home  ∑  Nieuwsarchief  

   Menu
Home
Nieuwsarchief
Web Links
Spelregels
Parturen 2019
Gastenboek

   Websponsors
Middelsee schilders
Your-DJ
Laanstra en Roersma
Opel Deinum Franeker
Copy service
Van Smeden IJzerwaren en Gereedschappen
Bouwbedrijf Bruinsma
Nijholt

   Agenda
  Ma Di Wo Do Vr Za Zo
>   01 02 03 04 05 06
> 07 08 09 10 11 12 13
> 14 15 16 17 18 19 20
> 21 22 23 24 25 26 27
> 28 29 30 31      Agenda deze week:

Geen events deze week


Zoek agenda door op...Agenda van vandaag:

Geen events vandaag

Webalizer web stats

Freule goud voor ReahŻs-Turns
Gepost op Donderdag 08 augustus @ 20:24:28
Afdrukbare Versie 
Freule 2002


ReahŻs-Turns met de kaatsers Tjitte Altenburg, Bouke Poelsma en Sytze Terwisscha van Scheltinga zijn donderdag te Wommels winnaar geworden van de befaamde Freulepartij.

Foto-impressie


In een spannende en meeslepende finale werd met 5-5 en 6-6 gewonnen van het kranige Oude Bildtzijl. Op deze zo cruciale stand sloeg Gert-Jan Faber bij het retourslaan de bal net buiten de lijnen .Kwaad dus, Oude Bildtzijl,dat kaatste met Piet Wassenaar, Gert-Jan Faber en Erik-Jan Wassenaar had na eersten gelijk het beste van de partij en liep door na een 3-1 en 6-2 voorsprong. Maar Oude Bildtzijl zette niet door. Twee missers van Piet Wassenaar en boven van Sytze Terwisscha op 3-1 en 6-6 bracht ReahŻs-Turns weer geheel terug in de partij. Via drie eersten gelijk liep Oude Bildtzijl toch weer uit naar een 4 om 3 maar het werd net zo hard weer vier eersten gelijk. Na vijf eersten gelijk begon Gert-Jan Faber met een zitbal. Buiten van Bouke Poelsma leek Oude Bildtzijl op rozen te zetten maar kwaad uit van Faber en best retout van Sytze Terwisscha van Scheltinga maakte 5-5 en 4-4. De spanning was om te snijden. Wie zou de sterkste zenuwen bezitten. Bouke Poelsma begon met een bal buiten slaan maar Gert-Jan Faber deed dat ook. Met alles aan de hang bracht Gert-Jan Faber de bal achterin bij Sietse Terwisscha van Scheltinga. Deze sloeg redelijk hoog uit. Gert-Jan Faber schikte zich onder de bal maar zijn felle retourslag viel voor hem en Oude Bildtzijl net aan de verkeerde kant van de lijn. Blijdschap dus bij de jongens uit ReahŻs-Turns, Het was voor de kaatsvereniging de eerste zege op de Freule uit hun bestaan. De twee derde prijzen waren voor Bolsward (Haije Mink Boermans, Yde Miedema en Marco Nieuwenhuis) en Ried (Guido Groot, Hylke R. Bruinsma en Roelof Hiemstra).
 

Copyright © Acquisitie- en advertentiebureau Boppeslach 2002-2019
Alle rechten, waaronder het auteursrecht, zijn aan Acquisitie- en advertentiebureau Boppeslach voorbehouden.
Gehele of gedeeltelijke overname, plaatsing op andere sites, verveelvoudiging op welke andere wijze dan ook en/of commercieel gebruik van deze informatie is niet toegestaan, tenzij hiervoor uitdrukkelijk schriftelijke toestemming is verleend door Boppeslach of tenzij aan de onderstaande voorwaarden wordt voldaan. Het is, behoudens de terzake wettelijk verankerde rechten, niet toegestaan teksten of beeldmateriaal over te nemen
c.q. te publiceren zonder toestemming van Acquisitie- en advertentiebureau Boppeslach.

Nieuwsberichten, vragen en opmerkingen kunt u richten aan jbraaksma@planet.nl of telefoon 0517 - 39 68 20